Eksperiment: Ukesmeny

Vi fortsetter med eksperimentet! I dag har vi vært og handlet igjen, og nok en gang måtte vi trikse litt med kvitteringen. For at det skal bli noenlunde riktig denne gangen, så har vi laget en ukesmeny for middagene, sånn at vi allerede fra dag én har litt bedre oversikt over hva som brukes når. WP_20151112_15_51_28_Pro

Her er dagens fangst. Vi ble enige om å kjøpe litt andre råvarer i dag – for eksempel hadde de hel, rå kylling på halv pris. Den kjøpte vi og puttet i fryseren, så kan vi heller ta den frem en annen uke og legge den til den ukens budsjett. Derfor kunne vi igjen fjerne litt fra kvitteringen. Når vi så legger til prisen for litt mer poteter, samt noen desiliter av risen vi har liggende, kommer det på omtrent 420 kr.

I tillegg har vi igjen noe fra forrige uke, for eksempel mengder av purre, en del tomatpuré og nesten alt melet.

Menyen denne uken er som følger (med forbehold om at vi bytter om på dagene, så klart):

Bangers & mash (eller pølser og potetmos – i vårt tilfelle søtpotetmos). Da bruker vi pakken med kjøttpølser, og to søtpoteter og et par gulrøtter til å lage mos, og så lager vi saus av mel, smør, løk og purre.

WP_20151112_16_38_43_Pro

(Ok, greit, det er kanskje ikke en spesielt fotogen rett, men det smakte nydelig, jeg lover.)

Svinewok stirfry. Her går det med halvparten av svinesteken, noe gulrot, salat, fennikel, og kål fra forrige uke. Som saus bruker vi soyasaus under stekingen – en stirfry skal ikke være en gryte!

Tortilla de la patatas (spansk omelett med poteter). Vi bruker åtte egg, litt brokkoli, løk fra forrige uke, kanskje litt tomat… Avhengig av hva vi har lyst på, egentlig.

Indisk korma. Her går mer løk, kokosmelk, resten av svinesteken, og mer ris. I tillegg vil vi bruke en del av vårt velutstyrte krydderskap. Jeg anbefaler på det sterkeste å kjøpe en krydderblanding som heter garam masala! Den er utmerket til mye forskjellig indisk.

Chili sin carne. Spanskkrydret tomatgryte med kidneybønner og linser, uten kjøtt. Con betyr med, sin betyr uten.

Spaghetti bolognaise. Denne dagen bruker vi kjøttdeigen, hermetiske tomater, mer fennikel, gulrot og løk.

Og til sist veggisburger. Det lager vi av linser, hvitløk og diverse krydder, og så baker vi brødet selv.

Selv er jeg veldig fornøyd med ukesmenyen. Dette blir mange gode middager! Er det noen oppskrifter du lurer på, spør. Nå skal vi jo først lage disse rettene, da koster det ikke så mye ekstra energi å lage et innlegg om det.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s