Oppskrift: Honning- og rosmarinkylling med rotmos

Eksperimentet er i gang, og vi må lage mat med det vi har i skapet. Vi har nok kjøtt til to kyllingmiddager, i tillegg til kraften, og i dag brukte vi brystfiletene, sammen med poteter, gulrot og kålrot. I går lagde samboeren min syltet kål (oppskrift kommer i morgen), og det passer kjempefint med en søt glaze på kjøttet.

For meg kan kylling bli litt kjedelig. Derfor valgte vi i dag å hamre den flat, før vi rullet den sammen igjen. Da får man smak på innsiden av kyllingen også, og det er kjempelett!

Til dette trenger man:

  • kjele
  • stekepanne
  • skjærefjøl
  • kniv
  • skål og skje

Ikke allverdens med utstyr, altså.

Ingrediensene vi brukte, var:

  • to kyllingfileter
  • ca to spsk. honning
  • ca en spsk. stekeolje
  • ca en teskje rosmarin
  • salt og pepper
  • juicen fra en kvart lime
  • to gulrøtter
  • en halv kålrot
  • fire poteter
  • to spsk. smør
  • syltet kål

WP_20151103_18_26_42_Pro

Sennepen ville Alex prøve med. Det er godt med en teskje sennep også i glazen om man ønsker det, men da endrer man smaken litt.

Noen vil kanskje mene at vi jukser litt her når det kommer til eksperimentet. Men som du kan se i innlegget fra handleturen ligger vi litt under budsjett, og vi har derfor bestemt oss for at det er innafor å bruke krydder og sauser fra skapet.

Fremgangsmåte:

Start med å skrelle og skjære opp grønnsakene i terninger. Dette gjør at de koker på mye kortere tid! Dekk dem med vann i en kjele og kok til de er møre.

Legg så kyllingfiletene på et bakepapir, og brett så den andre halvdelen av papiret over dem.

WP_20151103_18_29_05_Pro

Bruk en kjevle eller lignende til å hamre dem flate!

WP_20151103_18_33_34_Pro

Så blander du sammen honning, lime, olje, salt og pepper. Smak! Den kommer ikke til å se veldig pen ut, men jeg lover, det kommer til å bli godt.

WP_20151103_18_43_58_Pro

Brett av bakepapiret. Filetene skal være flate og store!

WP_20151103_18_43_46_Pro

Ha dem på en tallerken og gni godt inn med glazen på begge sider. Rull så sammen på langs, så de blir lange og tynne, og stikk dem med tannpirkere, eller knyt sammen med hyssing, eller gjør hva enn du kan komme på for å holde dem sammenrullet.

WP_20151103_19_14_40_Pro

Etter dette glemte jeg litt bort å ta bilder.

Varm pannen til høy varme og ha i kyllingfiletene. Få frem en gyllen farge på alle sider. Så setter du ned platen til lav varme og legger du på lokk over stekepannen. (Alternativt kan man bruke en annen stekepanne… *kremt*) Følg med og stek under lokk til den er ferdig. Det tok oss i underkant av ti minutter å få gjennomstekt kylling.

Når grønnsakene er møre, heller du av vannet. Så bruker du en gaffel, en grønnsaksmoser, en stavmikser, eller hva du måtte ha for hånden. Mos det til det blir mykt, og bland inn to spiseskjeer smør. Smak til med salt og pepper.

Ha mos på tallerkenen med kålstuing og kylling. Bon appetit!

WP_20151103_19_31_22_Pro

(FY søren, dette var godt! Se, det er ikke nødvendigvis dyrt å lage god, sunn mat!)

Dette innlegget ble publisert i 30-60 min, Eksperiment, På hybelkjøkken. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Oppskrift: Honning- og rosmarinkylling med rotmos

  1. Tilbaketråkk: Eksperiment: Halvveis i uka! Også kjent som dagen jeg svidde middagen. | Tinas mat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s