Eksperiment: Handleturen

Nå har vi vært og handlet!

WP_20151102_15_10_05_Pro

Alt på bildet kom til sammen på kr 492,50. Men en del av varene kommer vi til å fordele utover mer enn bare én uke – for eksempel spiser vi ikke en kilo linser, to og en halv kilo poteter eller en halv kilo smør på en uke. Når vi får delt det opp i litt mer fornuftige, men fremdeles generøse, partisjoner (jeg tror ikke vi spiser en hel kilo poteter heller, altså), var vi nede på

*trommevirvel*

Kr 393,50!

Da har vi kjøpt følgende:

Durumhvete, pasta, rugsprø, potet, løk, hvitløk, hodekål, tomater, agurk, lime, kinakål, hakket spinat, purre, gulrot, kålrot, brød, ost, tomatpuré, hakkede tomater, smør, egg, linser, kyllingkjøttdeig, og en hel kylling.

Istedenfor å kjøpe ferdig fond, lager vi vår egen kraft denne uka. Jeg gikk løs på kyllingen med stort engasjement (for å veie opp for manglende erfaring).

Altså. Jeg kan greia om å skjære langs midten av kyllingen for å få ut brystfiletene. Men utover det var det bare snakk om å prøve seg frem, altså. Det blir ganske grisete…

(Det føles forøvrig helt feil å skulle ta vare på alt av slintrer og bein som ellers hadde gått rett i en hundekjeft…)

Resultatet ble to fine brystfileter, og nok biter og strimler til en hel middag til. Nå er det bare å putte kjøttet i kjøleskapet, og å steke litt på bein og skinn og slintrer før vi heller over vann og grønnsaker.

WP_20151102_16_02_16_Pro

For man kan jo ikke lage kraft uten grønnsaker. Her har vi kål, kålrot, purre, løk, hvitløk og gulrot i rimelig små biter, pluss salt og pepper.

WP_20151102_16_02_21_Pro

Nå står alt og putrer pent på komfyren, hvor det skal få stå i minst tre timer til. (Og der kokte det over for andre gang, gitt… Vi er ikke akkurat master chefs riktig ennå.)

Og prisen? Vel, i hvert fall lavere enn om vi hadde kjøpt fond på Rema.

Dette innlegget ble publisert i Eksperiment, Middag, Oppskrifter, På hybelkjøkken. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Eksperiment: Handleturen

  1. Tilbaketråkk: Oppskrift: Honning- og rosmarinkylling med rotmos | Tinas mat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s