Oppskrift: Arme riddere

Jeg har en stund lekt med tanken på å plukke opp igjen denne bloggen, og nå hadde jeg tilfeldigvis kameraet tilgjengelig mens jeg lagde frokost, så here goes! Her får dere oppskriften på en god, enkel og billig søndagsfrokost de dagene du er litt lei brød. Jeg lærte å lage dette av mamma da jeg var yngre og alle var litt matleie, og da lagde hun den på slump – litt egg, litt mel, litt melk, pisket sammen med gaffel i en skål. Det var godt da, og det er godt nå!

Arme riddere kalles på engelsk french toast (på fransk heter det pain perdu, som rett og slett betyr ristet brød, som på engelsk igjen er toast, så man kan skjønne behovet for å markere forskjellen), og kan brukes både som et måltid i seg selv, og som dessert. Litt som pannekaker. Oppskriften som følger her, er velegnet til frokost. Den passer perfekt dersom du har litt tørt brød du trenger å bruke opp, eller melk som holder på å gå ut på dato. Vi har alltid brødet vårt i fryseren, ferdig oppskåret, og bruker brødrister for å tine brødskivene. Denne oppskriften fungerer helt fint med frossent brød, det tiner i stekepannen.

Utstyr:

 • Stekepanne
 • Visp
 • Bolle/skål/dyp tallerken
 • Desilitermål
 • Stekeolje

Ingredienser:

Totalpris kommer på under 10 kr.

 • To egg  (5 kr)
 • 3 spiseskjeer hvetemel (1 kr?)
 • 1 dl melk (2 kr?)
 • 1/2 ts kardemomme eller kanel (hvis du har)
 • 4 brødskiver (2 kr?)

IMG_8797

Fremgangsmåte:

Du starter med å knekke eggene oppi skålen. Dryss melet over – jo mindre klumpete det er, jo lettere er det å piske ut. Pisk sammen til en jevn masse. Den skal være ganske seig.

Tilsett melken og kardemommen og pisk igjen til du har en jevn røre. Skru på komfyren og sett på stekepannen, ha i olje. Disse stekes på middels sterk varme (jeg bruker nivå 7 av 9 på vår komfyr).

Legg brødskivene en etter en i røren og la dem ligge til de er gjennomtrekt. Dette tar ikke mer enn noen sekunder.

IMG_8798 

Legg brødskivene i stekepannen. Er det noe røre til overs, kan du helle den over brødskivene. 

IMG_8799Etter et minutt eller to kan du snu brødskivene og steke dem i et minutt til på den andre siden. De skal se omtrent slik ut:

 IMG_8804

Ventetiden kan du bruke på å vaske opp. Ta-da! Smaker nydelig med syltetøy på, eller med sukker. Funker også dødsbra med bacon.

IMG_8806

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i 0-30 min, 0-40 kr, Oppskrifter, På hybelkjøkken. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Oppskrift: Arme riddere

 1. Aurora sier:

  Kjempegod! Har laget den flere ganger og den er bokmerket og det er det bare 2 andre oppskrifter som er, for å si det sånn😄😄

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s