Oppskrift: Fiskegryte med hermetiske tomater, sopp og aubergine

Fisk er godt og sunt, og frossen hvit fisk er ikke det dyreste du finner i fiskedisken. Jeg tenkte «Hm, i dag har jeg lyst på fisk, sopp og aubergine…», og det ble kjempegodt, så da deler jeg oppskriften med dere. Vi hadde tilfeldigvis en boks hermetiske tomater med hvitløk stående i skapet, og ruslet en tur på butikken for å kjøpe aubergine, sopp og hvit fisk. Du trenger ikke mer enn én kokeplate, så dette kan lages uten spesielt mye strev. Som de andre rettene jeg har skrevet om her, er dette passende mengde for to personer.

Utstyr:

  • Skjærefjøl & kniv
  • Stekepanne

Samlet pris: Ca. 46kr

Ingredienser:

  • 400 g frossen hvit fisk (frossen torsk, Lerøy fisk, 20kr)
  • En halv aubergine (ca. 8kr)
  • Fire-fem store champignong (ca. 10kr)
  • En boks hermetiske tomater med hvitløk (ca. 8kr)

>Start med å ta fiskeblokken ut og la den ligge på benken og tine litt så den blir lettere å skjære opp. Så skjærer du soppen opp i båter, og auberginen opp først i en halv til en cm tykke skiver, og så i strimler, og så deler du dem på midten. Stek soppen og ha på litt salt og pepper.

Mens soppen steker, skjærer du fisken i store terninger. Pass på at det alltid freser littegrann rundt soppen, noe du sørger for ved å tilsette litt mer olje når det er tørt i pannen.

Når soppen har stekt i noen minutter og begynner å skifte farge, har du oppi auberginen og fortsetter å steke.

Så steker du dette i noen minutter til – pass på at du har i nok olje. Så tar du alt fra stekepannen over på en tallerken.

Ha i fisken og krydre med det du skulle komme til å ha i skapet. Vi fant litt provence krydder- og urteblanding som vi tømte over. Stek fisken til den er gjennomstekt – og helt hvit.

Her er altså ikke fisken helt ferdig stekt.

Når fisken er ferdig stekt, har du i auberginen og soppen igjen og rører litt rundt, før du har oppi boksen med hermetiske tomater. Vent til det hele koker, og la det koke i et par minutter. Smak og tilsett litt ekstra salt hvis du synes det trengs.

Ferdig! Namnam, supergodt! Kan serveres med poteter eller ris, men er supergodt alene.

Dette innlegget ble publisert i 0-30 min, 40-65 kr, Oppskrifter, På hybelkjøkken. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s