Oppskrift: Kylling i hjemmelaget teriyaki-saus

Teriyaki er en søt soyasaus som brukes i japansk matlaging. Sausen brukes gjerne til fisk, og lages enkelt ved å blande soyasaus med sukker eller honning. Her bruker jeg den til kylling, og dette er kjempegodt! Vi bruker kyllingen her istedenfor taco-kjøtt, så det eneste du virkelig TRENGER her, er kyllingen, soyaen og sukkeret, og så kan du spise den sammen med ditt favoritt-taco-tilbehør!

Utstyr:

  • Skjærefjøl & kniv
  • Stekepanne

 

Ingerdienser:

  • To kyllingfileter (30kr, First Price)
  • Et par tomater (5kr)
  • En kvart agurk (4kr)
  • Et kvart salathode (4kr)
  • Litt soyasaus (ca. 2kr)
  • Sukker (ca. 5kr)
  • Tacosaus (First Price, ca. 5 kr)
  • En boks lettrømme (14kr)
  • Cheddar Dip Sauce (15kr)
  • Tortillas (12kr, First Price)

 

Start med å skjære kyllingen i strimler og steke den på middels sterk varme. Husk hygienen, vask hendene etter at du har tatt i kyllingen! Når kyllingen så er gjennomstekt, heller du i soyasaus. Du skal ha så mye at det dekker bunnen i stekepannen. Hell på et lag med sukker og rør godt inn. Det er viktig at du rører hele tiden når du tilsetter sukker, for det er veldig kjipt med sukker som sitter fast i stekepannen. Fortsett å helle på sukker til soyasausen har omtrent denne fargen, og har blitt litt mer tyktflytende.

Så skal du la sausen koke ved middels styrke. Den kommer til å begynne å skumme. Det skal den få lov til. La den fortsette å koke til den har fått en litt klissete konsistens. Omtrent slik skal det se ut:

Mens du venter, skjærer du opp grønnsakene og tilbereder ostesausen slik det står på pakken. Forsyn deg og spis!


Dette innlegget ble publisert i 30-60 min, 80 - 110 kr, Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s