Oppskrift: Chili con carne på studentmåten!

Chili con carne (direkte oversatt paprika eller chilli med kjøtt) er en amerikansk matrett funnet opp i Texas av noen spanjoler fra Kanariøyene, som også grunnla denne byen, ifølge Wikipediasiden om chili con carne. Retten er opprinnelig en stuing med chili, paprika, hvitløk, løk og spisskummen, sammen med strimlet kjøtt eller kjøttdeig. I dag lages den på mange forskjellige måter, og her skal jeg presentere for dere en enkel, billig versjon som kan lages på én stekeplate! Godt tips til kveldens middag!

Utstyr:

  • Stekepanne m/høy kant (eller kjele – bunnen i kjelen kan fint brukes som stekepanne)

Samlet pris: 40kr

Oppskrift:

  • 400 g kjøttdeig (Nordfjord, frossen, 20kr Rema1000)
  • En boks hakkede tomater med chili (Landlord, 8kr Rema1000)
  • En boks kidneybønner (Landlord, 6kr Rema1000)
  • En boks mais (First Price, 5kr Spar)
  • 1,5 dl ris (Jasminris fra Spar, ca. 1kr)
  • Hva du skulle ha av krydder i krydderhylla og kjøttrester i kjøleskapet. Vi hadde en pose tacokrydder, noe chilipulver og litt grillkrydder. Det holder lenge med to-tre t-skjeer salt.


    Start med å steke kjøttdeigen i pannen og koke risen slik det står på pakken.


    Når denne er gjennomstekt, tilsetter du de hakkede tomatene. Hell av vannet fra boksene med grytebønnene og maisen, og tilsett hele boksen med grytebønner, og litt over halve boksen med mais. Fyll så den nå tomme boksen med hakkede tomater halvfull med vann, og hell dette også i. La dette koke opp, og koke til det meste av vannet har kokt ut igjen. Det hele skal ikke være helt tørt, men det skal ikke ligge tomatsaus og flyte over hele toppen heller.

    Før vi tilsatte taco-krydder. Må koke litt lenger enn dette.

    Den brune fargen kommer av taco-krydderet, så ikke bekymre deg om din ikke er like brun

    Værsågod. Sunt og godt!

    Mettende! Ble nesten en hel porsjon igjen som rester.

    Dette innlegget ble publisert i 0-30 min, 0-40 kr, Oppskrifter, På hybelkjøkken. Bokmerk permalenken.

    Legg igjen en kommentar

    Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

    WordPress.com-logo

    Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

    Twitter picture

    Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

    Facebookbilde

    Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

    Google+ photo

    Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

    Kobler til %s