Oppskrift: Kylling og ris med bernaise-saus

Planen for middagen i dag ble utsatt til i morgen, så i dag ble det First Price kyllingfilet med ris og bernaise-saus. Egentlig skulle vi ha pommes frittes til, men den hadde visst noen andre spist opp. Hurra for kollektiv. Uansett, dette er en rask og billig middag som er svært enkel å lage!

Utstyr:

  • Stekepanne (helst med lokk, men uten går greit – da blir kyllingen litt tørrere)
  • To kjeler

Samlet pris: 45 kr

Ingredienser:

  • To kyllingfileter (First Price, 30kr)
  • 1,5 dl ris (ca. 4kr)
  • Bernaise-saus fra pose (20kr for 4-pakning fra Knorr, altså 5kr)
  • Til sausen: 100g smør (vi hadde ikke nok og erstattet en del med rapsolje – funker fint. Ca. 3 kr)
  • 2,5 dl melk (ca. 3kr)
  • Hva du tilfeldigvis skulle ha av krydder. Salt holder.

Update, takk fra Kjetil: Husk hygienen når dere tar i kyllingen, folkens, vask hendene etterpå!

Fremgangsmåte:

Ta kyllingen ut av fryseren og la den tine på benken i noen timer. Alternativt kan den legges i en pose og has i vann.

Når filetene er tint, tar du stekepannen på platen og har i en del olje. Ha platen på middels styrke (det er viktig at det ikke blir for varmt), og la filetene ligge her til du kan se at de begynner å bli stekt opp på siden. Nå snur du dem. Dersom du har lokk, setter du på det nå, men hvis ikke, går det fint. Bare følg med så den ikke svir seg.

Så har du risen i en kjele med den mengden vann som er oppgitt på pakningen. Jeg koker opp vannet med risen i med styrke 7,5 på stekeplaten, og når det koker, skrur jeg ned til ca. 6. Dersom du har på lokk og det koker over, kan du skru ned styrken en del til.

Nå tar du det du skulle finne av krydder. I skapene våre sto det mye fra før, så vi brukte i dag kalkunkrydder, Provence-krydder, tørket rosmarin, paprikapulver og sitronpepper, omtrent like mye av hver. Ha dette over kyllingen slik at den er såvidt dekket. Snu kyllingen igjen og gjør det samme på den andre siden.


Tilbered nå bernaise-sausen slik det står på pakken. Når kyllingen ser gjennomstekt ut på utsiden, kan du vente i rundt fem minutter til (litt lenger hvis det er veldig tykke fileter) før du skjærer en over i midten for å se om den er gjennomstekt. Hvis den fortsatt er litt rosa inni, må du steke den lengre. Når så risen og kyllingen og bernaisen er ferdig, er middagen klar. Vi skar også opp noen gulrøtter vi hadde i kjøleskapet og kokte disse kjapt i mikrobølgeovnen (ha i en skål, ha en skål oppå så det blir relativt tett, ett til to minutter i mikroen. Alternativt kan disse legges oppå risen når den er nesten ferdig).

Ha alt på tallerkenen – og ferdig! Kjempegodt, og relativt billig!

I morgen blir det ytrefilet (fra Kiwi, billig og godt, nam!) og ovnsbakte potetbåter. Namnam.

Dette innlegget ble publisert i 0-30 min, 40-65 kr, Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s