Oppskrift: Tortellini i fløtesaus

Tortellini er en italiensk pastarett. Pastabitene er formet som en ring, og kan ha forskjellige typer fyll inni. Noen mener at fasongen på tortelliniene er inspirert av kjærlighetsgudinnen Venus, mens andre hevder at den er inspirert av navlen til en vakker italiensk fyrstinne.

Tortellini selges gjerne fersk eller tørket, og kokes i vann som tilberedning. Den opprinnelige italienske serveringsmåten var med buljongsaus, men tortellini smaker godt sammen med mange forskjellige sauser, som tomatsaus og fløtesaus. I dag har jeg laget tortellini i fløtesaus med bacon og løk, med en liten salat ved siden av. Raskt og kjempegodt!

Tid: Ca. 30 minutter

Utstyr:

  • En kjele
  • En stekepanne
  • Kniv & skjærefjøl

For to personer.

Pris: ca. 75kr. Dette kan reduseres litt hvis du dropper salaten, som strengt tatt ikke er nødvendig, men jeg synes er veldig godt.

Ingredienser:

  • 250 gram tortellini (jeg bruker en fra Barilla med ricotta-ost og spinat, ca. 30kr, men dette kan du få billigere)
  • En kartong (333 ml) matfløte (ca. 20kr)
  • En halv løk (ca. 2kr)
  • En pakke bacon (First Price, ca. 11kr)
  • To t-skjeer salt og en t-skje pepper

Til salaten:

  • En tomat (2kr)
  • En kvart agurk (4kr)
  • En tredels salathode (5kr)

Før jeg begynner, vil jeg komme med noen tips til å skjære løk. Selv svir jeg i øynene og begynner å grine nesten bare av å SE en løk, men disse triksene gjør det mulig for meg å lage mat med løk i uten å måtte be om hjelp:

  • Del løken i to og skyll den godt og lenge under vann
  • Skyll skjærefjølen så den er ordentlig våt
  • Skyll kniven
  • Still deg under kjøkkenviften og skru den på
  • Pust bare gjennom munnen

Dette er fordi det som svir i øynene, er en gass som finnes inni løken. Når denne gassen kommer i kontakt med vann, stiger den ikke like mye opp og kommer dermed ikke inn i øynene dine eller nesen din. Når du i tillegg ikke puster gjennom nesen, men gjennom munnen, kommer ikke gassen så lett i kontakt med de følsomme slimhinnene i nesen, og når kjøkkenviften er på, trekker den også en del av gassen vekk. Dette funker i hvert fall for meg.

Start med å tilberede tortellinien som det står på pakken. Generelt går dette ut på å koke opp vann, ha i litt salt, og la tortellinien ligge i det kokende vannet i ca. 10 minutter – avhengig av merket.

Mens dette koker, hakker du baconet og løken i små biter. Stek først løken på middels sterk varme. Så har du i baconet og lar dette stå og surre til baconet er stekt – et par-tre minutter.

Så heller du oppi fløten og tilsetter salt og pepper. Smak til slik at du selv liker smaken! La den koke et par minutter, og når tortellinien er ferdig, heller du av vannet og har tortellinien oppi fløten. Mens du venter, kan du skjære tomaten, agurkbiten og salaten i biter og ha i en skål.

La dette koke i et minutt eller to, slik at det ikke lengre flyter masse fløte, men fortsatt er en del fløte igjen. Ha så over på to tallerkener, og spis!


Da jeg lagde dette, ble det mye rester, så da har jeg lunsj i morgen også.

Dette innlegget ble publisert i 0-30 min, 66 - 80 kr, Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

3 svar til Oppskrift: Tortellini i fløtesaus

  1. Marit Fosso sier:

    Åå, det så deilig ut da! Bare prøve å ikke tenke at man spiser navler😛

  2. Jonk runk sier:

    Nice! Takk så mye.

  3. Jonk runk sier:

    nice! rusen takk skal du ha

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s